unboxing

Unboxing oktober 2021

oktober bakselbox

Maandag 4 oktober was het dan zover: onze allereerste Bakselboxen werden verzonden! Inmiddels heeft iedereen de box ontvangen en we hebben al fantastische baksels voorbij zien komen. Het is zo ontzettend leuk om andere te zien bakken wat wij bedacht hebben! We hebben zelf deze cake meerdere keren gebakken voordat we helemaal tevreden waren over de verhoudingen, en uit jullie reacties blijkt dat dit het waard is geweest. Lees in deze post over wat er in de box zat, het recept en een kleine sneak preview voor de volgende box…

Wat zat er nou in deze eerste Bakselbox? Buiten de ingrediënten voor het baksel, hadden we een speciale vorm toegevoegd om het baksel mee te maken. Het was in de vorm van een bloem van het Italiaanse merk Silikomart (ter waarde van €22) en wij zijn verliefd op de vorm. Buiten dat het natuurlijk gewoon een ontzettend leuke vorm is, werkt het ook nog eens ontzettend gemakkelijk. De vorm hoeft niet ingevet te worden en de cake laat na even koelen al makkelijk los van de vorm. Door de bloemblaadjes heb je altijd een perfect stukje om af te snijden en hoef je niet te puzzelen hoe je je cake nou perfect in twaalven kan snijden. Ook leuk is dat twee bloemblaadjes bij elkaar een hartje vormen.

Naast deze leuke vorm hebben we Robin de Vries van Etsy-store Craftillation gevraagd om een kaart te ontwerpen speciaal voor de Bakselbox. We zijn zo blij dat we Robin hiervoor gevraagd hebben! De kaart is werkelijk waar prachtig geworden (niet dat we hierover twijfelden natuurlijk, we zijn al even bekend met haar werk). Deze kaart is nergens anders te verkrijgen.

Naast deze leuke goodies zaten natuurlijk de ingrediënten voor de cake in en een receptkaart. Op de poedersuiker na was alles al afgewogen, dus thuis was het vooral een kwestie van de juiste dingen bij elkaar doen (en houdbare ingrediënten in huis halen – hier had men van tevoren bericht over gehad). En dat is met succes gegaan! Binnen enkele dagen ontvingen we al de eerste foto’s van mensen die meteen aan de bak gegaan waren en ontvingen we veel complimenten over de bakvorm die we gekozen hadden (wij waren enthousiast, maar dan is het natuurlijk altijd afwachten of anderen dat ook zijn!). Hieronder kun je een collage zien van enkele enthousiaste bakkers:

Ook trek gekregen om dit lekkere baksel te gaan maken? Geen zorgen, het recept delen we hier.
Let op: het recept is beschreven op basis van de bakvorm. Voor een andere bakvorm heb je misschien wat meer beslag nodig en deze moet je misschien wel invetten.

De Bakselbox van oktober is helaas niet meer te verkrijgen, maar de Bakselbox voor de december staat al in de shop. Deze box bevat iets wat ideaal is om samen met anderen te doen tijdens de feestdagen. Geen enkele Bakselbox missen? Neem dan een abonnement op de Bakselbox. Hiermee bespaar je ook nog eens 5 euro per box!

1 Reactie

  1. […] onze eerdere blogs om te zien wat je zoal kunt vinden in een Bakselbox, in de oktoberbox hebben we bijvoorbeeld een heerlijke cake gemaakt in een bijzondere vorm. Met de decemberbox gingen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *