unboxing

Unboxing april 2022

april bakselbox macarons

Ook in april is er weer een hele leuke Bakselbox uitgekomen! Met de mooie zonnige dagen die we hadden kreeg wij ook heel erg zin in een vrolijk voorjaarsbaksels. Daarom hebben we gekozen voor macarons in de kleur groen, wij kregen er in ieder geval al een echt lente gevoel van :).

In januari kwam Manon met het idee om macarons te maken (Manon is dol op alle kleine gebakjes en dacht ook macarons moeten we een keer proberen!). Sonja was vrij sceptisch over dit idee, want die heeft genoeg bakwedstrijden gekeken om een beter idee te hebben waar we aan begonnen.

We dachten ‘proberen kan altijd’ en we begonnen aan de zoektocht naar de juiste materialen en het perfecte recept en dat is gelukt! In de Bakselbox van april vond je namelijk:

 • Macaronmat van het merk Silikomart
 • Spuitzakken
 • Groene kleurstof van het merk Funcakes
 • Amandelmeel
 • Kristalsuiker
 • Vanillesuiker
 • Botercrèmemix van het merk Funcakes
 • Poedersuiker
 • Vrolijke paaszakjes om je macarons in uit te delen
 • Receptkaart
 • Paaskaart (is samenwerking met Post & Papier)

Nadat we heel wat keer macarons gemaakt te hebben om tot het perfecte recept te komen, hebben we ook best wat tips om je te helpen:

– Het is heel belangrijk om de volgorde van het recept te volgen (misschien vind je dit zelf heel logisch want zo staat het immers opgeschreven, maar wij (of eigenlijk vooral Manon) kunnen nog wel eens eigenwijs zijn en toch denken het beter te weten 😉). Als je bepaalde ingrediënten eerder toevoegt, dan is het mengsel te vet en wordt dit niet meer goed luchtig.

– Mocht het qua uiterlijk niet helemaal worden zoals je had gehoopt, niet getreurd! Wij hebben heel wat misbaksels gehad qua uiterlijk, maar de smaak was alsnog heerlijk. Dus geniet ook daar vooral van!

– Neem de tijd om de macarons te maken, er zit namelijk een wachttijd in het recept van 1,5 tot 2 uur. Dit is zodat er een ‘velletje’ ontstaat (deze kan je voelen!) waardoor de macaron uiteindelijk het bekende ‘voetje’ krijgt.

– Scheuren de macarons? Dan heb je mogelijk niet lang genoeg gewacht of was de oven temperatuur te hoog.

– Vind je de macarons te hard? Ook dan was waarschijnlijk de oven temperatuur te hoog.

– Zijn de macarons niet allemaal even groot geworden? Sorteer dan de helften en leg die bij elkaar die het beste passen. Als je ze dan eenmaal in elkaar hebt gezet, ziet niemand dat meer!

– Als je de botercrème tussen de macarons hebt gedaan, dan vinden wij deze een dag later nog lekkerder. Dan is de botercreme namelijk meer in het koekje gaan zitten en is deze nog smeuïger!

Wil jij volgende keer ook zo’n goed gevulde Bakselbox ontvangen? Word dan abonnee of de Bakselbox of koop een losse box!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *