recept

Het zonnetje schijnt: haal de bloemvorm uit de kast!

Bloemenvorm appelcake

Het zonnetje schijnt weer, de lente komt eraan! Dus dachten wij, tijd om weer eens die super vrolijke en mooie bloemvorm van de oktober Bakselbox uit de kast te halen. Met een cake in zo’n prachtige bloemvorm heb je het lentegevoel meteen in huis!

In de Bakselbox van oktober zat hier natuurlijk al een heel leuk recept bij, maar wij dachten laten we nu iets nieuws proberen in deze vorm. Ik (Manon) ben dol op appelcake met vooral echt veel kaneel. Die maak ik al regelmatig in een standaard cakevorm. Dus dacht tijd om deze eens te proberen in de bloemvorm:

Ingrediënten:

 • 150 gram ongezouten roomboter
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 gram kristalsuiker
 • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
 • 3 eieren
 • 2 eetlepels kaneel (meer of minder kan afhankelijk van hoeveel je hier van hou!)
 • 1 grote appel in kleine stukjes

Het recept:

 1. Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte)
 2. Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren tot en mix dit tot een glad beslag. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en kaneel toe en mix dit tot een glad beslag.
 3. Snij vervolgens de appel in kleine stukjes en spatel de appel door het beslag.
 4. Doe het beslag in de bloemvorm (deze hoef je niet in te vetten, omdat deze van siliconen is gemaakt).
 5. Bak de cake in ongeveer 35-40 minuten op 160 °C gaar. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
 6. Laat de cake na het bakken even afkoelen in de vorm en haal deze daarna uit de vorm. Anders krimpt de cake. En dan is het tijd om te smullen!

Had je de oktober Bakselbox gemist? En wil je ook aan de slag met deze bloemvorm met een ander recept? In de Bakselbox ontvang je meteen het recept, de benodigde vorm én ingrediënten in één keer. Eenmalig verkopen we de Bakselbox van oktober 2021 nog een keer als losse box. Dit is de laatste keer dat deze te verkrijgen is, dus OP=OP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *