baktips

Macarons: met deze tips lukt het!

macarons met voetje

In de Bakselbox van april 2022 gingen we aan de slag met macarons. En dat zijn niet de makkelijkste baksels, dus we hebben heel wat ervaring opgedaan om tot de perfecte macarons te maken. Voor jullie hebben we alle tips om de lekkerste macarons te maken op een rijtje gezet:

– Bij macarons is het heel belangrijk om de volgorde van het recept te volgen (misschien vind je dit zelf heel logisch want zo staat het immers opgeschreven, maar wij (of eigenlijk vooral Manon) kunnen nog wel eens eigenwijs zijn en toch denken het beter te weten 😉). Als je bepaalde ingrediënten eerder toevoegt, dan is het mengsel te vet en wordt dit niet meer goed luchtig.

– Mocht het qua uiterlijk niet helemaal worden zoals je had gehoopt, niet getreurd! Wij hebben heel wat misbaksels gehad qua uiterlijk, maar de smaak was alsnog heerlijk. Dus geniet ook daar vooral van!

– Neem de tijd om de macarons te maken, het is namelijk verstandig om een 1,5 tot 2 uur te wachten als je deze op de bakplaat hebt gespoten. Dit is zodat er een ‘velletje’ ontstaat (deze kan je voelen!) waardoor de macaron uiteindelijk het bekende ‘voetje’ krijgt.

– Scheuren de macarons? Dan heb je mogelijk niet lang genoeg gewacht of was de oven temperatuur te hoog.

– Vind je de macarons te hard? Ook dan was waarschijnlijk de oven temperatuur te hoog.

– Zijn de macarons niet allemaal even groot geworden? Sorteer dan de helften en leg die bij elkaar die het beste passen. Als je ze dan eenmaal in elkaar hebt gezet, ziet niemand dat meer!

– Als je botercrème tussen de macarons hebt gedaan, dan vinden wij deze een dag later nog lekkerder. Dan is de botercreme namelijk meer in het koekje gaan zitten en is deze nog smeuïger!

Heb je nog vragen of andere tips om macarons te maken voor andere bakkers? Laat het vooral weten!

Wil je ook andere nieuwe baksels proberen? Neem een abonnement op de Bakselbox en ontvang elke 2 maanden een complete box met recept, bakspullen en ingrediënten om lekker te gaan bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *