bakselbox

Bakselbox is geïnterviewd!

Interview student en bedrijf

Als je onze social media accounts volgt, heb je het al voorbij zien komen: een interview met Sonja is gepubliceerd in Ad Valvas, het onafhankelijk platform van Vrije Universiteit Amsterdam. Ik (Sonja) studeer namelijk (nog) aan de VU (deze zomer staat het afstuderen gepland!!) en Ad Valvas heeft een vaste rubriek “Student & Bedrijf” waarin studenten geïnterviewd worden die een bedrijf naast hun studie zijn begonnen. Deze keer was het dus de beurt aan mij om alles te vertellen over Bakselbox!

Fotoshoot

Bij een artikel horen natuurlijk mooie foto’s. Nog voor ik geïnterviewd was, was het al tijd voor een uitgebreide fotoshoot. Fotograaf Peter Gerritsen kwam bij mij thuis op bezoek hiervoor. Dit was dus meteen goede motivatie voor me om de keuken goed op te ruimen: schots en scheve stapels van theedozen en een voorraad kattenvoer is toch niet helemaal de sfeer voor deze foto’s. Achteraf gezien had ik me veel te druk gemaakt, omdat je bijna niks van de achtergrond ziet op de foto’s. Maar mijn huisgenoot vond het helemaal niet erg, die opgeruimde keuken.

Al heel snel werd duidelijk dat Peter net zo dol was op katten als ik, dus een speciale glansrol was er voor Lola en Storm, mijn katten. Peter is duidelijk een professionele fotograaf, want zowaar kijken beide katten in de camera! Na heel wat foto’s in de keuken, verhuisden we naar de woonkamer voor nog wat foto’s met ander licht. Ik raake meteen in paniek, want die woonkamer was in een “georganiseerde chaos” staat, zoals ik dat liefkozend noem. Paniek om niks, want je ziet er inderdaad helemaal niks van. Oordeel zelf:

Interview

De foto’s al klaar, maar een artikel is natuurlijk niks zonder interview. Per mail maakte ik een telefonische afspraak met Daphne Damiaans voor een gesprek dat “ongeveer een half uurtje zou duren”. Wie mij persoonlijk kent, weet dat een gesprek van een half uurtje zo goed als onmogelijk is en dat was deze keer ook niet anders: na ruim een uur een gezellig gesprek en een hoop gelach rondden we het gesprek af. Daphne had namelijk een snelle deadline voor dit artikel en ik moest toch ook echt weer aan het werk.

Artikel

En enkele dagen later was het al zover: het artikel met het interview stond online! Als eeuwige student aan de VU ken ik Ad Valvas al lang, en vind het geweldig om mijn naam daar te zien staan. Onze (Manon en mijn) favoriete grap heeft het artikel ook gehaald: Manon is mijn enige vriendin met een ‘opzegtermijn’.

Nieuwsgierig geworden en wil je het artikel lezen? Lees het hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *